Veneziaterrazzo

Låt veneziaterrazzo bli grunden för ditt nästa designprojekt!

Veneziaterrazzo - golv med tidlös elegans!

Det är med naturmaterial och en stor dos passion för hantverket som vi skapar veneziaterrazzo. Denna vackra golvbeläggning är oerhört hållbar i flera aspekter - golven består över generationer och de är ofta tillverkade med spillmaterial från stenindustrin. 

Med sina rötter i traditionell italiensk arkitektur ger veneziaterrazzo ett elegant och sofistikerat intryck. I Italien benämns det som Palladiana, då det är den italienske renässansarkitekten Andrea Palladio (1508-1580) är skapare av den teknik där terrazzogolvet utformas i kombination större bitar av natursten. Tänk om han varit med idag och sett vilka oerhörda möjligheter – med olika material, kulörer och former vi kan skapa med!
Skapa din unika veneziaterrazzo - skapa egna mönster
Använd intarsiastenar som: bräck från naturstensplattor, utskurna figurer eller återvunna stenskivor
Bestäm helst själv täthet och storlek på stenarna
Bestäm själv nyansen hos bottenkulören av finkornig terrazzo
Skapa kontraster eller mjuka nyanser
En god möjlighet att ta vara på restmaterial från t.ex. stenhuggare och använda som intarsia. 
Exempel på veneziaterrazzo med marmorbräck
Exempel på veneziaterrazzo med runda sjöstenar.

OKIDOKI ATELIER, Göteborg

Ett stenpussel som lagts med högsta precision - så skulle man kunna beskriva veneziaterrazzon i entrén på OKIDOKIs kontor. Här har restmaterial från en av arkitektkontorets samarbetspartners tagits om hand och fått sin exakta placering, tillsammans med mässingsdetaljer i ett genomtänkt mönster. Se fler bilder här.

Nova Park, Hagastaden, Stockholm

Bräck av marmor i den platsgjutna terrazzon ser nästan ut som isflak som flyter runt i Nova Parks eleganta trapphus. Förutom veneziaterrazzon pryds entréhallarna även med trappor, höga socklar och sittbänkar i terrazzo. Nova Park byggdes av Einar Mattson och ritades av Vera Arkitekter.

Röda Huset, Stockholm

De stora fönstren mot Sergels torg suddar ut gränsen mellan ute och inne. Den urbana känslan förstärks ytterligare av veneziaterrazzon som har ett gatustensliknande mönster, med sina rektangulära och något trubbiga marmorbitar i en terrazzokulör. Röda Huset, som  ritades av Marge Arkitekter nominerades till Kasper Sahlin-priset. Inredningen skapades av Fredrik Hansson mfl. vid OKIDOKI. Se fler bilder här.

Veneziaterrazzo - Återbruk på Folkets Hus, Oslo

Vår samarbetspartner Ellingard har installerat en läcker variant på veneziaterrazzo i entréplanet på Folkets Hus i Oslo. Till golvet använde de sig av spill från sin naturstensverksamhet - både som intarsia och kross i terrazzomassan. Genom att återbruka spillmaterial istället för att använda sig av nytt material fick tillverkningen en lägre miljöpåverkan. Inredningsarkitekt var Norska Nora Hagfors. Se fler bilder här.
Ladda ner produktblad
SÄLJARE TERRAZZOENTREPRENAD
Anton Lundell
Telefon: +46 513-78 50 12anton.lundell@terrazzo.se
SÄLJARE TERRAZZOENTREPRENAD
Patrick Magnusson
Telefon: +46 513-78 50 13patrick.magnusson@terrazzo.se
crossmenu