UPPDRAG

SPACE - Sergels torg, Stockholm

Ett digitalt kulturcenter i hjärtat av Stockholm

Space Sergelstorg
Space beskrivs som en fysisk mötesplats för den digitala generationen och ligger mitt i hjärtat av Stockholm. Sedan öppning tar gaming, content creation, musik och digitalt know-how en given plats i den femte Hötorgsskrapan vid Sergels torg, på 7 500 kvm.  

Herrljunga Terrazzo och systerbolaget RA Golv har stått för installationen av platsgjutna terrazzogolv och specialtillverkade inredningslösningar i terrazzo. 
HT-SALVATORE

Aluminiumdetaljer, LED-belysning och Terrazzo

I Space huvudentré sipprar det färgglada ljuset från LED-taket ner över de rå betongväggarna och reflekteras svagt i det polerade terazzogolvet. De hårda materialen mjukas upp av ett stort lysande pixelhjärta, likt en symbol om att här är alla välkomna. Strax bakom receptionen leder en glänsande aluminumtrappa ner till cafét som knyter ihop det enorma gamingcentret och Space Arena, där e-sportsmästare gör upp i turneringar inför stor publik. 

Cafét blir den naturliga knytpunkten och här kan besökarna beställa dricka, snacks eller enklare måltider. Runt hela cafédelen löper en specialtillverkad bänkskiva i terrazzo, i kulören HT SALVATORE. Dess mjuka utformning matchar snyggt med de runda soffgrupperna placerade precis intill. 
Terrazzogolv på Space Digitala KulturcenterLäktare i Terrazzo med sittdynor

Platsgjutna trappor med integrerad belysning och läktare i terrazzo

I Space gamingcenter finns hela 400 st fullutrustade stationer med speldatorer, vilket innebär lika många gamingstolar som rullas fram och tillbaka. Denna åverkan är ingen match för det hårda och hållbara terrazzogolvet. 

Runt om lokalen hittas spännande inredningsdetaljer. Exempelvis en trevlig terrazzoläktare i tre våningar, med samma grå kulör som det platsgjutna golvet. Med sittdynor ovan på blir det en perfekt plats för besökare att sätta sig ned för en stunds vila eller samla en liten publik för ett mindre seminarium. I spelcentrets dunkla ljus löper diskreta ledlampor längs med golvsocklarna. Dessa matchas läckert med stegmarkeringar som finns i de platsgjutna trapporna, med integrerad LED-belysning. 

Sveriges största Arena för e-sport

Space Arena är Sveriges största arena för e-sportsturneringar, men är också ämnad för andra typer av evenemang. Från läktaren, med 550 st sittplatser, kan åskådarna följa e-sportstävlingar via en mäktig LED-skräm, hela 20 meter lång, som löper längs med hela scenen. Inredningen i lokalen går i mörka toner och likaså golvet i kulören HT BILLY. De höga golvsocklarna möter snyggt den svarta ribbade väggpanelen och på motsatt sida är barbord monterade på ett upphöjd etage i terrazzo. Även här är finns en integrerad belysning som diskret guidar vägen för besökarna, utan att störa vad som pågår på den stora scenen.  
crossmenu