Årets största nyhet hos oss på Herrljunga Terrazzo går i nordisk stil med fokus på hållbarhet och lokalt och regionalt materialursprung. Det är en helt ny kollektion vi tagit fram som en hyllning till vår nordiska natur där materialet i terrazzon baseras på det vi kan finna i de nordiska länderna.

Denna nordiska kollektion är en samling av kulörer avsedda för platsgjuten terrazzo. Den platsgjutna terrazzon kan användas till golv förstås, men även som socklar och beläggning i trappor. I utomhusmiljöer används den till fontäner, terrasser, markytor och murar med mera. Varje liten yta blir unik genom blandningen av naturmaterialen, som sker på plats. Arkitekt eller designer avgör formen, avgränsningen och indelningen.

Denna nordiska kollektion är ett initiativ för att minska transportavstånden och påverkan på miljön. Eftersom materialen kommer från Norden och finns i vår närhet kortar vi ner transporterna avsevärt. Inom vår bransch, liksom i många andra, står transporterna för en stor del av miljöbelastningen!

Gunhild, Kjettil och Loke är några av namnen på kulörerna och även de andas nordisk historia. Kulörerna går i skandinavisk stil med såväl ljusa och eleganta nyanser som mörkare och mer praktiska, helt enkelt sådana många av oss gärna plockar in i våra inomhusmiljöer. I kollektionen finns allt från grått med kontraster, mjuka beige toner, ljust lila, blått, vitt och svart. Vi tycker kulörerna kan passa utmärkt för alla typer av offentliga miljöer.

Ballasten i NORDIC Collection kommer framförallt från Sverige, men flera av våra nya kulörer har även sten från Norge och Finland. Cementen som används för att binda ihop stenen, och vars andel i blandningen bestäms väldigt noggrant, kommer från Sverige och Danmark.

I maj deltog Herrljunga Terrazzo i en Architect at Work-utställning i Danmark där temat var innovation. Bland de världsnyheter som presenterades återfanns denna nordiska kollektion från oss på Herrljunga Terrazzo.

Vi vill att denna kollektion ska göra det möjligt för såväl fastighetsägare, beställare och arkitekter att göra miljömedvetna val även i terrazzomaterialet. Vi vill även att färgerna i serien ska inspirera, inte bara för att de är vackra utan för att de är gjorda av hemma-material och gör kortare transportvägar till verklighet!