När vi på Herrljunga Terrazzo arbetar med terrazzo som inredning sker tillverkningen oftast utifrån stora, hela, gjutna block. Produktionen är till största delen förlagd till Italien. De massiva blocken sågas och kapas till önskade storlekar. Terrazzoplattorna finns i en mängd utseende med sten av olika material, färger och former. Även om det finns några specifika mått att förhålla sig till är möjligheterna stora att skapa en annorlunda och kreativ inredning.

”Vi älskar när våra kunder tänker utanför boxen och skapar ny design av detta klassiska material” säger Lovisa Emanuelsson som arbetar med terrazzoplattor på Herrljunga Terrazzo. ”Projekten vi är involverade i kan handla om allt ifrån att ta fram en separat produkt i ett enda exemplar, till att vara med och utveckla ett helt nytt inredningskoncept i terrazzo. Ja, vi arbetar med både stort och smått. Det minsta vi levererat är produktdisplayer tillhörande ett butikskoncept för skönhetsprodukter. De var små terazzoplattor som var för sig skulle framhäva en enda förpackning med handkräm.”

På Herrljunga Terrazzo arbetar vi förstås också mycket med golvbeläggningar, och då talar vi om större ytor. I och med de större volymerna kommer också stora möjligheter att ta ut svängarna, och skapa något uppseendeväckande med materialet. Golvet är en del i inredningen som verkligen påverkar atmosfären. Här kan man leka med olika kulörer och plattformat, och välja terrazzoplattor som skapar rätt känsla i rummet. I vårt material kan du arbeta med skimmer, marmorering, kontraster, småskaligt, storskaligt och ännu flera uttryck.

Terrazzo är ett material som många arkitekter, designers och inredare uppskattar. Det är ett slitstarkt naturmaterial som är karakteristiskt och vackert, det är ett klassiskt material som alltid funnits. Samtidigt har terrazzon fått ett uppsving, och används som ett modernt, samtida material som utstrålar en känsla av lyx. Några exempel på vad vi levererar till offentliga miljöer är bänkskivor, bar- och kassadiskar, fönsterbänkar och bord.

”Vi har även gjort en del speciella projekt som sticker ut” säger Lovisa. ”Allt från unika handfat för hotellrum till en sittbänk för en förskola. Den unika sittbänken är utskuren direkt ur ett enda terrazzoblock för att få fram de runda formerna helt utan skarvar. Det är alltid kul när våra kunder kommer med idéer som vi själva inte tänkt på innan, och som vi kan vara med och förverkliga!”