Det är en storslagen och inspirerande känsla man möts av när man besöker Gina Tricots nya konceptbutik på Götgatan i Stockholm. Butiken är i två plan med en öppen planlösning i mitten med högt i tak och stora ljusinsläpp genom vackra fönsterpartier. Man får en känsla av att förflyttas rakt in i en konceptbutik i hipstertäta Soho i New York.

Målet är att butiken ska kännas som en modern walk-in-closet där man har arbetat med en helt annan färgkänsla med taktila element och tydliga skiljelinjer. Och den känslan har man verkligen lyckats med i denna genomtänkta konceptbutik med material som genomgående andas kvalitet.

I nära samarbete med Gina Tricot har vi fått bidra med terrazzo i olika former som förstärker konceptet i denna härliga butik. De pastellrosa terrazzoplattorna på golvet skapar en varm och harmonisk färgsättning som ger en känsla av att sväva på rosa moln. Även trappan ner har samma material och färgsättning, men här har vi förstärkt med mörka puckar som kontrastmarkering vilket ger en lite lyxigare, omsorgsfull och handtillverkad känsla.

Unikt för denna Gina Tricot – butik är att man för första gången också har en cafédel. Den är placerad på övre plan och här kan kunderna hänga, trendspana och få stylingtips. Bänkskivor och stänkskydd är i vår kulör HT-SALVATORE som är en terrazzo med ljus botten med inslag av ljusare och mörkare grå, samt rosa toner. Slår man sig ner vid fönstret kan man sätta ner sin kaffekopp på vår pastellrosa barskiva i terrazzo och blicka ut mot folkvimlet på Götgatan, och det gör man mer än gärna.