Kreativiteten flödade i vårt TerrazzoLab™ när arkitekterna från Cedervall Arkitekter hälsade på och hade en workshop under två dagar.

I våra lokaler i Herrljunga finns vårt TerrazzoLab™ där vi utvecklar vår Terrazzo och tar fram nya prover. Det är här i verkstaden som idéer växer fram och blir verklighet. Hit välkomnar vi dig som arkitekt, konstnär och student som vill ha en inblick i Terrazzon och dess tillämpningsområden, oavsett om du arbetar i ett projekt eller bara vill bli inspirerad av materialets möjligheter.

Cedervall Arkitekter är en arkitektbyrå i Stockholm som arbetar mot offentlig miljö. Där har vissa arkitekter sedan tidigare arbetat med Terrazzo i sina projekt. Nu ville de tillsammans utforska och lära känna Terrazzon bättre och de hörde av sig till oss. Vi välkomnade dem självklart in i Terrazzons värld för att göra en djupdykning i materialet. Under två dagar hade vi en agenda som innehöll teori, dokumentation och mycket praktiskt arbete i labbet.

Arkitekterna hade endast fått en uppgift till sig innan de tog tåget ner till Herrljunga. Ta med er något litet och personligt att gjuta in i Terrazzon! Inne i labbet stod allt från fluorescerande plastbitar, leksaksfigurer, knappar och små former av cernitlera uppradade. Efter en teoretisk genomgång fick arkitekterna ta fram sitt eget recept på Terrazzo och sedan var produktionen i full gång. Det var en stor bredd på färgskalan där Terrazzon tog sig i utryck i både mintgrönt, klargult och mycket mer. Efter natten då proverna hade bränt vad det dags att slipa fram resultatet och vi såg olika oväntade färger och former växa fram.

Är du och ditt team nyfiken på vårt TerrazzoLab™? Läs mer här.