Det snabbväxande svenska dofthuset Byredo har gjort segertåg världen över och 2015 öppnade man sin första butik i USA. Här, på Manhattan i New York, finns inte bara de omtalade parfymerna utan även väskor, solglasögon och andra accessoarer.

Christian Halleröd, utsedd till årets inredare 2016 av magasinet Residence, har tillsammans med grundaren, Ben Gorham, formgett inredningen i butikerna.

  •  Vi har ett roligt och inspirerande samarbete. Ben är så engagerad och vill hela tiden driva saker framåt. Han är fast besluten att det ska bli så bra som möjligt och då blir det ofta ett gott samarbete också.

På 62 Wooster Street på Manhattan i New York ligger Byredo Flagship Store, en butik med företagets samlade utbud. Målet var att skapa en avslappnad och lyxig miljö med loungekänsla, en plats där man i lugn och ro kan utforska produkterna.

  •  Här finns terrazzo nästan överallt, utom i taket, berättar Christian och ler. På golv, väggar, dörrar, bord och podier. Terrazzo är ett hårt material men kan ändå uppfattas som elegant och varmt genom färgval, design och samspel med övrig inredning. Jag är mycket nöjd med resultatet.

Christian har en speciell förkärlek för terrazzo, bland annat på grund av stenkänslan och för att det går att använda på så många olika sätt. Materialet finns numera också på det egna kontoret och här har Christian själv formgett blandningen som innehåller tumlade stenar istället för krossade.

  •  Jag har alltid gillat terrazzo. Det är så inspirerande att se de gamla palatsen i Italien. I Sverige är materialet ganska knutet till tunnelbanan och andra offentliga platser. Därför är det roligt att man nu även ser det i så många andra miljöer. Det är ett vackert, klassiskt material som passar till så mycket.

Under många år har Christian arbetat med Herrljunga Terrazzo, ett samarbete som han tycker är enkelt och okomplicerat.

  •  De är alltid hjälpsamma och proffsiga. De skickar prover, löser problem, är flexibla och lyssnar verkligen. När man kommer med en idé gör de allt för att hjälpa till så att man kan genomföra den.

Herrljunga Terrazzo erbjuder en rad stilrena kollektioner. Som arkitekt har du dessutom möjlighet att designa din egen terrazzo i vårt labb. På terrazzo.se kan du läsa mer.